Doelgericht naar je nieuwe baan!

Verbreed je perspectief vergroot je mogelijkheden

Een intensief online programma van 8 weken

 

Heeft al het thuiswerken vanwege de coronamaatregelen je aan het denken gezet over je werk en heb je ontdekt dat je niet gelukkig meer bent in je werk?

Of voel je de druk vanuit je werkgever en ben je bang je baan kwijt te raken (of ben je hem al kwijt)?

Wil je je oriënteren op ander werk en weten hoe jij in de markt ligt, voor het geval dat?

Of ben je bijna 50 en vraag je je af hoe je de 2e helft van je leven gaat inrichten? Want dat er iets moet veranderen, dat voel je maar al te goed.

 

Waarom raken sommige mensen tijdens een (dreigende) crisis hun baan kwijt, terwijl anderen juist groeien of carrière maken?

Hoe doen zij dat? En wat kun jij doen om daarbij horen?

Waar je achter moet komen is voor welk werk jij in de wieg bent gelegd. Waarvan jij voelt dat het helemaal klopt met wie jij bent, waar je onvermoeibaar mee bezig kunt zijn en waardoor je fluitend naar je werk gaat.

Weet jij wat:

E

Jou écht gelukkig maakt in je werk, waar je voldoening uit haalt en plezier in hebt?

E

Jouw ambities en doelen zijn; waar gá je voor? Op welke resultaten ben je trots?

E

Je altijd al moeiteloos doet en waar je, zonder dat je het van jezelf weet, écht goed in bent?

E

Eigen is aan jou, aan de manier waarop jij je werk doet, aan wie jij bent?

E

En wat je diep in je hart altijd al wilde doen maar waar je tot nu toe nog niet of te weinig aan toegekomen bent?

Door dit te onderzoeken maak je opnieuw contact met jezelf en met wat jou gelukkig maakt in je werk en je leven.
Vanuit die basis verbreed je je perspectief en vergroot je je mogelijkheden waardoor jij je super sterk voor nieuwe werk- of opdrachtgevers kunt presenteren.

Hoe mooi zou het zijn als jij wordt gevraagd in plaats van dat je jezelf hoeft aan te bieden?

Er zijn altijd kansen te over!

Doordat er zoveel verandert, ontstaan er ook dagelijks nieuwe kansen en mogelijkheden.

3

Een kwart van de banen die we nu kennen bestaat over 10 jaar niet meer (volgens Randstad). Maar zeker zoveel banen kennen we vandaag de dag nog niet. 

3

Bedenk dat we door de coronacrisis in een online-revolutie terecht zijn gekomen. ’Werk zoveel mogelijk thuis’ is nog steeds de opdracht. Nog niet alles gaat vlekkeloos maar we hebben de mogelijkheden en ontdekken de voordelen. Dat heeft ongetwijfeld een blijvende invloed.

3

Stel dat we écht in een recessie komen, dan kan alles wel eens in een stroomversnelling komen en je wilt voorkomen dat je in een uitzichtloze situatie terecht komt. Zonder werk of in een baan die helemaal niet bij je past.

3

Door je pro-active houding wil je zelf het heft in handen nemen en houden. Zodat je in een nieuwe baan of opdracht komt waarin je een goed inkomen verdient, inhoudelijk met interessante onderwerpen bezig bent, leert, groeit en plezier hebt.

3

Dat vraagt dat je op een andere, creatieve manier naar jezelf moet kijken waardoor je ontdekt over welke sterke kanten, die nu misschien achter je blinde vlekken verscholen liggen, je nog meer beschikt of snel kunt ontwikkelen.

Ben je er klaar voor om actie te ondernemen?

Dat is nou net wat het online programma ‘Doelgericht naar je nieuwe baan’ oplevert!

In 8 weken:…

Haal je snel resultaat omdat je intensief en geconcentreerd werkt.

Verbreed je je perspectief waardoor je je mogelijkheden vergroot.

Is het kristalhelder:
• welke doelen en ambities je hebt
• waar je goed in bent en waarin je aantoonbaar goede resultaten hebt gehaald
• en plezier in hebt!
• waar je voldoening uit haalt en wat betekenisvol is voor jou.

Weet je wat jou onderscheidend maakt. Je weet wat jouw signatuur en jouw werkwijze is.

Is duidelijk waarom bepaalde banen of opdrachten wél bij jou passen en andere niet.

Maak je een keuze in wat je wilt verdienen, hoeveel uur je wilt werken en hoeveel reistijd acceptabel is.

Weet je waardoor je aantrekkelijk bent voor een nieuwe werkgever of opdrachtgever zodat hij niet om jou heen kan.

Heb je alles in handen om snel een perfect cv te maken of om een perfecte aanbiedings- motivatie- of sollicitatiebrief te maken waardoor je opvalt bij nieuwe werkgevers of opdrachtgevers.

Aarzel je niet langer en ga je snel verder en creëer je nieuwe kansen en mogelijkheden.

Het 8 weken online programma is nieuw

 

Deelnemers uit vergelijkbare coachingsprogramma’s vertellen:

Birgitte heeft me via de opdrachten die ze gaf zelf mijn route laten lopen. Ik heb scherp gekregen hoe ik er nu voor sta door mijn verleden te onderzoeken en door mijn kwaliteiten te benoemen. Ik ben heel tevreden over de resultaten en ben er nu van overtuigd dat ik op het goede spoor zit. Wat heel prettig is, is dat ik me gesterkt voel in mijn keuzes en er nu echt voor wil gaan. Die drive is belangrijk voor mijn motivatie en werklust.

Mini

kaderlid

Vandaag heb ik eens werkelijk de tijd voor mezelf genomen door bij Birgitte aan de tafel te schuiven. Zoekend naar de kwaliteiten die ik zou willen inzetten voor een toekomstige baan, kwam ik er achter dat ik veel dichter bij mezelf wil blijven.
Dat betekent voor mij ook de projecties van anderen eens buiten mij laten. Dat maakt me sterker.
Zonder oordeel van Birgitte kwam ik dichter bij mezelf, wat voor mij heel lastig is, maar ook een groot compliment voor Birgitte die dit wist te faciliteren.

Carine

Tijdens de coaching van Birgitte voelde ik mij veilig om alles wat in mij opkwam uit te spreken, alle informatie op tafel te leggen en samen kijken wat de goede richting is om mijn plan concreet te maken. Zij luistert goed, denkt mee en ‘stuurt’ zonder dat ik het in de gaten heb. En op een moment krijg ik dat door en moet glimlachen en voel mij opgelucht met het resultaat. Daar kan ik mee verder… Zij is rustig en bekwaam.

Anneke A.

Hoe ziet het programma ‘Doelgericht naar je nieuwe baan’ eruit?

8 weken en 4 modulen:

Iedere vrijdagochtend krijg je nieuwe opdrachten in je mailbox waar je zelf mee aan de slag gaat.

1 keer in de 2 weken hebben we een online coachgesprek waarin je feedback krijgt op de opdrachten en we bespreken wat jou bezighoudt.

 

 

Programma:

Module 1:

Wie ben je?
Je maakt opnieuw contact met jezelf.
Door je verleden met je toekomst te verbinden en in je levenservaring te duiken, schrijf je jouw verhaal en werk je jouw ‘WHY’, je purpose of hoge doel, uit. Je vindt antwoord op de vragen: Waar gaat het in jouw leven en in jouw werk altijd om? Waarom doe je wat je doet? Waar wil je met je werk en je leven naartoe, wat zijn je doelen en ambities?
Wat maakt je gelukkig in je werk?

 

Module 2:

Wat kun je, en wat wil je leren?
We staan stil bij wat jou écht gelukkig maakt in je werk. Je levensloop en loopbaan, je veerkracht en vitaliteit zijn de bronnen en laten je zien waar jij écht goed in bent. Op welke prestaties ben je trots, waar haal je voldoening uit en wat is voor jou betekenisvol. Waarin wil je je verder ontwikkelen? Welke nieuwe mogelijkheden zijn er.

 

Module 3:

Wat wil je? Je maakt een keuze met je hoofd en je hart. Je zet je mogelijkheden op een rijtje en onderbouwt deze met je resultaten en met alles wat jou geschikt maakt voor dat werk.

Door de arbeidsmarkt in kaart te brengen weet je precies waar je je ideale baan kunt vinden én weet je welke ontwikkelstappen je (eventueel) te zetten hebt. Vervolgens zet je de koers uit en maak je een plan van aanpak (inclusief opleiding en bijscholing) om je nieuwe werk te bemachtigen.

 

Module 4:

Je nieuwe baan

Nu gaat het erom om jezelf zó te presenteren dat een nieuwe werkgever niet om jou heen kan. Je leert hoe je jouw (online)netwerk in kunt zetten op een manier die bij jou past, schrijft het perfecte cv, de perfecte aanbiedingsbrief. Aan de hand van do’s en don’ts oefen je met sollicitatiegesprekken waardoor jij de eerste keus van de werkgever of opdrachtgever bent.

 

Investering in jezelf

Je investering in het 8 weekse online programma ‘Doelgericht naar je nieuwe baan’ bedraagt (tijdelijk!) € 497,- inclusief 21% btw

De prijs exclusief btw bedraagt € 411,-

 

Het éénmalig kennismakingsgesprek (online) is gratis en vrijblijvend.

In veel gevallen is het mogelijk om de factuur op te voeren in het opleidings- of ontwikkelbudget van je werkgever of uit de CAO.

Anderen zetten een deel van hun transitievergoeding in of via de werkgever een deel van hun outplacementbudget, al dan niet in het kader van een ‘van werk naar werk’ traject.

 Ondernemers hebben de mogelijkheid om de kosten in hun bedrijfsvoering op te nemen. 

Laat je informeren.

Op alle transacties zijn de algemene voorwaarden van toepassing. 

Is vooraf meer overleg nodig, dan worden daar aanvullende kosten voor in rekening gebracht.

Ik doe mee! En meld me aan voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Veel gestelde vragen:

Voor wie is dit 8 weekse online loopbaancoachprogramma geschikt?

Dit intensieve online loopbaancoachprogramma is geschikt voor vrouwen (45+) die bijvoorbeeld werken in het middelmanagement (al dan niet als leidinggevende of manager) of in een staffunctie (bijvoorbeeld als ‘adviseur’ of beleidsmedewerker). Maar ook voor mensen die werken als interimmer of zzp-er werken en bijvoorbeeld diensten, advies op coaching bieden.
En belangrijker is dat zij toekomstgericht zijn en snel resultaten willen halen en dat zij bereid zijn om 8 weken intensief aan de slag te gaan.
Niet voor mannen? Jawel hoor, ook zij zijn welkom.

Ik zou liever een offline programma volgen waarin we elkaar face to face spreken. Is dat ook mogelijk?

Ik kan me voorstellen dat je niet meer online wilt werken dan strikt noodzakelijk, daarom is het ook mogelijk om het programma offline te volgen. We zullen dan wel alle coronavoorschriften moeten respecteren en het heeft consequenties voor de prijs. Daar kunnen we het over hebben tijdens het kennismakingsgesprek.

Wat als ik ook wil reflecteren op mijn loopbaan of interim opdrachten en daar meer tijd voor wil uittrekken?

Dit programma is geschikt voor jou als je snel resultaten wilt halen en toekomstgericht te werk wilt gaan. Heb je meer tijd en wil je meer reflecteren op je loopbaan tot nu toe of over de opdrachten die je als interimmer hebt gedaan, of heb je nog moeite met het loslaten van je (vorige) baan of opdracht? Dan raad ik je aan om het reguliere programma: Creëer je droomwerk, loopbaancoaching te volgen. Daarin is meer tijd om stil te staan bij hoe het nu met je gaat.

Hoe werkt de online loopbaancoaching?

Je krijgt op vrijdagochtend opdrachten in je mailbox waar je de volgende dagen aan werkt. De resultaten daarvan bespreken we 1 keer per week in een coachsessie via beeldbellen (bijvoorbeeld via Skype, Google Hangout, Teams).

Wanneer zijn de coachsessies?

We spreken samen een datum af voor de online coachgesprekken, dat kan ook op het weekend.

Wie is Birgitte Woltman?

Herinner je je de bankencrisis van 2008 nog? In dezelfde week dat in de VS de eerste bank omviel, raakte ik mijn baan kwijt vanwege een reorganisatie. Het was het begin van een ongekend grote recessie en de werkloosheid steeg in grote stappen. Veel mensen raakten hun baan kwijt en op de arbeidsmarkt werd het dringen.

Voor mij was het ook een heel spannende tijd en ik besloot om niet bij de pakken neer te zitten. Het bood me ook de kans om te reflecteren op mijn loopbaan tot dan toe en om stil te staan bij wat mij écht gelukkig maakte in mijn werk.

Ik besloot om te starten met een coachopleiding waardoor ik in de toekomst als zelfstandige aan de slag kon. Want het was een lang gekoesterde droom om mij te professionaliseren in het begeleiden van mensen bij veranderingen.

Én ik had, als 45+-er, binnen een half jaar een nieuwe baan. Hoe dat kwam?
Door een reflectiemoment te nemen en contact te maken met mijzelf kon ik het perspectief op mijzelf vergroten. Daardoor ontdekte ik dat ik meer mogelijkheden had dan ik me realiseerde. En dat hielp mij bij het vinden van een nieuwe baan.

Doelgericht naar een andere baan

Wil jij doelgericht naar een andere baan en wil je nú actie ondernemen dan wil ik je daar graag bij begeleiden!

Als professioneel (loopbaan)coach met een jarenlange ervaring in HRM met recruitment, organisatieveranderingen en reorganisaties en in mijn eigen onderneming, wil ik je graag leren hoe jij ook weer vérder kunt!

Je kunt véél meer dan je laatste baan of opdracht!

Birgitte Woltman

 

Wil je meer weten over wat ik voor je kan betekenen?

Neem gerust contact op met:

Birgitte Woltman
B. Woltman Coaching
Aldenhof 5017
6537 EB Nijmegen
06 23200525
info@bwoltmancoaching.nl

Alvast zelf aan de slag? Meld je aan voor de Inspiratiemail en je ontvangt de gratis Checklist Succesvol Solliciteren!

Ik ga zorgvuldig met je gegevens om. Lees meer in de Privacy-en cookieverklaring.

De foto's op deze pagina zijn gemaakt door Marleen Sahetapy.

© 2021, B. Woltman Coaching, alle rechten voorbehouden

van werk naar werkn outplacement transitievergoeding ontslag Checklist Succesvol solliciteren loopbaancoaching online coaching

Ik meld me aan voor de Inspiratiemail en ontvang de gratis Checklist Succesvol Solliciteren

Ik vind het goed dat je me de link voor de checklist stuurt en me regelmatig mailt met inspiratie en aanbiedingen die me inspireren vérder te gaan met mijn werk en leven. Ik kan mij ieder moment weer afmelden en accepteer de Privacy- en cookieverklaring.

Er is een e-mail onderweg! Houd ook je spambox in de gaten voor het geval dat...