Winterenergie

Vorige week toen de sneeuwdeken over het land lag, wenste ik dat ik ook onder een dekentje weg kon kruipen. Even ‘niks’ met een boek en een drankje en onder een dekentje op de bank. Heerlijk, wat had ik daar een behoefte aan. Maar helaas, te veel te doen…
Overigens, ben voorzichtig met wat je wenst: een week later kan ik nauwelijks iets anders doen, geveld door een zware verkoudheid heb ik niet echt veel energie in mijn lijf.

De winter, kerst en oud en nieuw zijn echt periodes om tot jezelf te komen, te ontspannen en te reflecteren op het afgelopen jaar.
Ik hoop dat de rust jou ook gegeven is de komende wintertijd. Typische winter energie.

Voorjaar

Nog even en we duiken het voorjaar in en zodra de eerste knoppen zichtbaar worden, begint bij mij de energie ook weer te stromen. En na het reflecteren in de winter is het ook weer tijd voor keuzes, beslissingen en eventueel een nieuwe koers.
Het huis en de tuin worden opgeruimd en voorbereid op de zomer, ik bruis weer van de plannen en ideeën én de energie om ze te realiseren.

Zomer

De zomer is dan een periode om te genieten van alles wat tot stand komt en doorgroeit. En een periode om het harde werken even te onderbreken met een vakantie waarin het gaat om ontspanning, plezier en genieten.

Herfst

Want daarna volgt de drukste periode van het jaar. ‘Nederland’ staat in de file, ook vanwege het gure herfstweer. Het is nog een tijdje hard werken en vooral ook oogsten. Dat wat je in het voorjaar gezaaid hebt, mag je ontvangen.

De energiecyclus rond

We gaan weer langzaamaan naar de periode dat de klok weer wordt verzet, de avonden langer worden en we naar binnen gaan. Letterlijk; het wordt weer tijd voor kaarsjes, de kerstboom of andere verlichting waarmee we het binnen gezellig maken. En figuurlijk, we kijken terug op het afgelopen jaar, reflecteren op wat wel of niet goed ging en maken voornemens voor het volgende jaar.

Herken jij al die verschillende soorten energie? En werk je er ook mee? Sommige periodes in het jaar zijn beter voor nieuwe activiteiten, anderen juist om hard door te werken en te kunnen ontvangen.

De klok rond

Ik herken niet alleen de seizoenen maar het werkt ook op kleinere schaal.
In de ochtend maak ik de plannen voor de dag en moet ik even op gang komen, ik ben geen ochtendmens. Als ik dan eenmaal bezig ben, gaat mijn creativiteit langzaam over in uitvoeren, doen. Na de lunch nog even flink door. Meestal ben ik aan het eind van de middag lekker op stoom en kan ik doorwerken. ‘S avonds is het meer de tijd voor ontspanning en gezelligheid.

Jouw energiecyclus?

Ik ben benieuwd hoe jouw energiecyclus eruit ziet. Ben jij een ochtend- of juist een avond mens? En hoe richt jij je dag of je doen daarop in? En loopt het ook parallel met je maandelijkse cyclus?

Ik lees het graag in de reactie:

Birgitte Woltman werkt met 45+ vrouwen met een veeleisende baan of eigen bedrijf die het gevoel hebben stil te staan of vast te lopen in hun werk of leven. Ze hebben stressklachten en herkennen zichzelf niet meer en hebben het gevoel dat ze er alleen voor staan.

Birgitte helpt ze een keuze te maken die recht doet aan hun talenten, competenties, levenservaring én aan hun verlangens en ambities.

Download hier het gratis e-book “Hoe jouw droomwerk zich in 3 stappen onthult”.

Birgitte Woltman

Birgitte Woltman werkt met 45+ vrouwen met een veeleisende baan of eigen bedrijf die het gevoel hebben stil te staan of vast te lopen in hun werk of leven. Ze hebben stressklachten en herkennen zichzelf niet meer en hebben het gevoel dat ze er alleen voor staan.

Birgitte helpt ze een keuze te maken die recht doet aan hun talenten, competenties, levenservaring én aan hun verlangens en ambities.

Volg je mij al?

werk. droomwerk, loopbaan, carriere

Meld je aan voor de Inspiratiemail en ontvang het gratis e-book: Hoe jouw droomwerk zich in 3 stappen onthult

Ik vind het goed dat je me de link voor het e-book stuurt en me regelmatig mailt met inspiratie en aanbiedingen die me inspireren vérder te gaan met mijn werk en leven. Ik kan mij ieder moment weer afmelden en accepteer de Privacy- en cookieverklaring.

Er is een e-mail onderweg! Houd ook je spambox in de gaten voor het geval dat...