Hoe houd jij het thuiswerken vol? En tips!

Het is maandagochtend en ik schuif achter mijn buro. Ik bekijk mijn agenda en zo te zien ga ik deze week weer nieuwe mensen ontmoeten. Altijd leuk! Ook al is het allemaal online.

Het weekend en de werkdagen gaan bijna geruisloos in elkaar over. Tja, sinds ik mijn eigen bedrijf heb en vanuit huis werk, ben ik ook in het weekend aan de slag maar of dat gezond is? Ik betwijfel het.

Hoe doe jij dat?

Hoe houd jij je werk en je privé gescheiden en hoe zorg je goed voor jezelf nu thuiswerken de norm is?
Want, ook ná Corona (en we zullen er voorlopig niet vanaf komen) zal thuiswerken normaal blijven. Veel mensen vinden het prettig om van de lange reistijden af te zijn én van de drukke kantoortuinen. Hoewel…die laatste zullen wel gaan verdwijnen met het oog op de ventilatie.

Maar mensen missen ook mensen: het spontane sparren, het even bij elkaar binnenlopen en horen hoe het met iemand gaat, de creativiteit van samen problemen oppakken etc.

En de nieuwtjes, de veranderingen in het bedrijf waar je pas later de formele berichten over krijgt, de verjaardag traktaties, als ik er zo over nadenk dan krijg ik er ook bijna heimwee naar.

Twee stromen

Het lijkt of er 2 stromen aan het ontstaan zijn: de mensen die er de voordelen van inzien en die graag willen dat het zo blijft. Maar ik hoor ook steeds meer dat mensen er moeite mee hebben en hun collega’s enorm missen.

Hoe is dat voor jou?

Wat mis je het meeste? Waar ben je blij over dat het nu even niet meer hoeft?

Ik ben heel benieuwd naar wat jij heel vervelend vindt aan het thuiswerken en naar wat jij juist fijn vindt. Ik zou het leuk vinden als je het me laat weten op: info@tijdomvoorjezelftekiezen.nl

Tips

1.) Creëer een duidelijke werkplek waar je ‘naartoe’ gaat. Ook al kom je niet verder dan de gedeelde keukentafel: als je jouw werk ‘s avonds opruimt en ’s morgens weer pakt, dan blijft werk en privé nog een beetje gescheiden. Heb je een aparte werkkamer dan is dat al veel makkelijker.

2.) Zorg goed voor jezelf: maak een dagindeling en zorg dat je buiten komt en beweegt! Al loop je maar naar de supermarkt. Als je buiten komt, kijk goed om je heen en adem diep de frisse lucht in. Dat helpt om je hoofd even leeg te maken. Is dat niet genoeg? Dan is er een kleine mindfulness oefening: Voel hoe je voeten in je schoenen zitten. Wiebel met je tenen, heb je kousen of sokken aan? Hoe voelen die? En als je loopt, ben je er helemaal bewust van hoe je voeten afwikkelen bij iedere stap. Hoe meer je ‘in je hoofd zit’ hoe moeilijker dit is. Volhouden dus.

3.) Plan ná de volgende online vergadering even pauze in. Ga naar het toilet, haal iets te drinken, beweeg met je armen en strek je benen. Zet een lekker nummer op en dans! Niemand die het ziet, toch? Als je op kantoor vergaderd had, zou je ook weer terug moeten lopen naar je werkplek, even afschakelen en bewegen. En vergeet niet dat het beeldschermwerk nog vermoeiender is dan een offline vergadering!

Het zijn eenvoudige tips en ik vraag me af wat jouw tips zijn. Leuk als je dat laat weten! Mail me op: info@tijdomvoorjezeltekiezen.nl

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Realiseer je je dat je het toch best zwaar vindt dat thuiswerken, dat je resultaten te lijden hebben en dat je je zorgen maakt over hoe het verder moet met je werk. Wil je er best over sparren over hoe je het allemaal effectiever kunt doen en weer plezier kunt vinden in je werk? Misschien is dan: ‘Haal het beste uit je baan, ook als je thuiswerkt’ iets voor jou. Kijk hier verder.

Birgitte Woltman werkt met 45+ vrouwen met een veeleisende baan of eigen bedrijf die het gevoel hebben stil te staan of vast te lopen in hun werk of leven. Ze hebben stressklachten en herkennen zichzelf niet meer en hebben het gevoel dat ze er alleen voor staan.

Birgitte helpt ze een keuze te maken die recht doet aan hun talenten, competenties, levenservaring én aan hun verlangens en ambities.

Download hier het gratis e-book “Hoe jouw droomwerk zich in 3 stappen onthult”.

Birgitte Woltman

Birgitte Woltman werkt met 45+ vrouwen met een veeleisende baan of eigen bedrijf die het gevoel hebben stil te staan of vast te lopen in hun werk of leven. Ze hebben stressklachten en herkennen zichzelf niet meer en hebben het gevoel dat ze er alleen voor staan.

Birgitte helpt ze een keuze te maken die recht doet aan hun talenten, competenties, levenservaring én aan hun verlangens en ambities.

Volg je mij al?

werk. droomwerk, loopbaan, carriere

Meld je aan voor de Inspiratiemail en ontvang het gratis e-book: Hoe jouw droomwerk zich in 3 stappen onthult

Ik vind het goed dat je me de link voor het e-book stuurt en me regelmatig mailt met inspiratie en aanbiedingen die me inspireren vérder te gaan met mijn werk en leven. Ik kan mij ieder moment weer afmelden en accepteer de Privacy- en cookieverklaring.

Er is een e-mail onderweg! Houd ook je spambox in de gaten voor het geval dat...