Vergoot je werkgeluk!

Het was maandagochtend. De wekker ging en na nog 1 keer snoozen, stapte ik uit bed. Na mijn ochtendritueel ging ik, op tijd, de deur uit naar mijn werk. De eerste paar uur zou ik wel doorkomen, dan had ik de vaste maandagochtend vergadering en had ik genoeg te doen. 

Sinds een paar weken was ik het plezier in mijn werk helemaal kwijt. Ik zat op mijn plek, deed mijn ding en door de leuke contacten met mijn collega’s, hield ik het vol.

Niet gelukkig met mijn werk

Op een of andere manier voelde ik me zich niet gelukkig meer met mijn werk. Goed, het was een prima bedrijf, ik had collega’s waar ik op kon vertrouwen en met sommigen was ik bevriend geraakt. Ik was heel tevreden met de arbeidsvoorwaarden en met mijn salaris. Kortom het lag niet aan wat ik had.

De laatste tijd lagen er te veel klussen waar ik niet zo’n plezier in had en waar ik ook geen voldaan gevoel bij kreeg. Niet dat ik duimen zat te draaien, maar ik kreeg geen opdrachten meer om nieuwe dingen op te pakken. Ik was altijd op zoek naar ontwikkelingen in mijn vak en hoe ik die in het bedrijf waar ik werkte, gestalte kon geven. Daar kon ik helemaal in opgaan, dan kon ik leren en me ontwikkelen en doen waar ik goed in was. Waar ik helemaal blij van werd, was als ik samen met collega’s de stappen ging zetten om alles te implementeren. Dan zag ik waar ik het voor deed en wist ik dat ik een bijdrage leverde aan een groter geheel, aan de ontwikkeling van het bedrijf waar ik werkte en aan tevreden klanten.

Waarom ik toen niet weg ging?

Ik wist dat er andere tijden zouden komen. Het bedrijf was bezig met een groot project bezig en daar ging op dat moment alle aandacht naar. Maar er kwam een dag dat ze mijn expertise weer heel hard nodig hadden en dat er genoeg opdrachten waren waar ik dan mijn tanden weer in kon zetten. Daardoor hield ik het vol.

Vergroot je werkgeluk!

Het zag ernaar uit dat mijn werkgeluk naar een dieptepunt was gezakt. 

Inmiddels weet ik hoe het kwam en welke elementen daarin een rol spelen én hoe ik met relatief eenvoudige ingerepen mijn werkgeluk kan vergroten.

Uit eigen ervaring, uit onderzoeken uit de positieve psychologie en uit verschillende spirituele stromingen.
Jij kunt er ook je voordeel mee doen!

Waar het om gaat:

Maak plezier! Ook al haal je geen plezier uit je directe werkzaamheden, plezier maken, kun je altijd. Ook als je nu in alle eenzaamheid thuis werkt. Zoek een videootje van je favoriete artiest op en doe mee! Of zet je favoriete playlist op en dans!

– Deel je klussen op in kleine stapjes die je kunt afvinken. Ieder vinkje zet in je hersenen je beloningsysteem aan. Het geeft je dus een goed gevoel als het af is.

– Verbind je (opnieuw) met ‘waar je het allemaal voor doet’. Wat is het hogere doel dat jij met jouw werk nastreeft? Wat is het hogere doel van de organisatie waar je werkt? Je ziet dan dat je betekenisvol bezig bent.

Waar ben je dankbaar voor? Tel je zegeningen en voel je dankbaarheid.

Ben vriendelijk voor anderen en: wie goed doet, goed ontmoet.

– Zorg voor je jezelf door te bewegen, te sporten of te mediteren en opnieuw door plezier te maken!

En dan is er nog iets heel leuks met geld en geluk. Geld maakt niet gelukkig zeggen ze. Maaaaar: mensen die gelukkig zijn trekken meer geld aan! Hoe mooi is dat?

Verlang jij naar meer werkgeluk?

Verlang je naar meer werkgeluk? Wil je er over sparren of wil je advies over hoe je weer plezier kunt vinden in je werk? Kijk dan hier: ‘Haal het beste uit je baan’.

Birgitte Woltman werkt met 45+ vrouwen met een veeleisende baan of eigen bedrijf die het gevoel hebben stil te staan of vast te lopen in hun werk of leven. Ze hebben stressklachten en herkennen zichzelf niet meer en hebben het gevoel dat ze er alleen voor staan.

Birgitte helpt ze een keuze te maken die recht doet aan hun talenten, competenties, levenservaring én aan hun verlangens en ambities.

Download hier het gratis e-book “Hoe jouw droomwerk zich in 3 stappen onthult”.

Birgitte Woltman

Birgitte Woltman werkt met 45+ vrouwen met een veeleisende baan of eigen bedrijf die het gevoel hebben stil te staan of vast te lopen in hun werk of leven. Ze hebben stressklachten en herkennen zichzelf niet meer en hebben het gevoel dat ze er alleen voor staan.

Birgitte helpt ze een keuze te maken die recht doet aan hun talenten, competenties, levenservaring én aan hun verlangens en ambities.

Volg je mij al?

werk. droomwerk, loopbaan, carriere

Meld je aan voor de Inspiratiemail en ontvang het gratis e-book: Hoe jouw droomwerk zich in 3 stappen onthult

Ik vind het goed dat je me de link voor het e-book stuurt en me regelmatig mailt met inspiratie en aanbiedingen die me inspireren vérder te gaan met mijn werk en leven. Ik kan mij ieder moment weer afmelden en accepteer de Privacy- en cookieverklaring.

Er is een e-mail onderweg! Houd ook je spambox in de gaten voor het geval dat...