Tijdens een netwerkbijeenkomst ontmoette ik Marleen. Ze is hoofd van een kleine ICT afdeling in een bedrijf van 180 medewerkers en ze loopt tegen een paar problemen aan.
Ze verveelt zich en wil graag iets nieuws gaan doen maar ze durft niet. Ze werkt parttime en is bang nergens zoveel te kunnen verdienen als nu. Ze durft het risico niet aan om uit haar vertrouwde omgeving te vertrekken en tegelijk moet ze er niet aan denken dat ze hier nog 10 jaar zit. De gedachte alleen al maakt haar depressief. Ze is futloos en weet ook niet meer wat ze met haar vrije tijd moet doen. Vaak denkt ze ’s avonds, voordat ze naar bed gaat: “Dit was weer een kostbare dag uit mijn steeds korter wordende leven. Wat maakte het deze dag waard om geleefd te worden?” Soms is het zo erg, dat ze erom huilt.

 

Niet lekker in haar vel

Ze vroeg me wat ik daarvan vond. Ik vertelde haar dat ik het heel herkenbaar vond. Veel mensen zitten in een gelijke soortige situatie. En bij vrouwen is er nog iets extra’s aan de hand. Wanneer zij half in de 40 zijn, dan is hun hormoonevenwicht zodanig aan het veranderen dat ze het gaan merken. Ze krijgen last van PMS of raken in de overgang en krijgen last van stemmingswisselingen. Soms voelen ze zich depressief en dat kan zo ernstig worden dat ze ermee bij de psycholoog belanden. Ze hebben dan niet in de gaten dat de overgang een oorzaak kan zijn.

Als je al niet lekker in je vel zit en je voelt dat je op je werk niet meer op de goede plek zit, dan kan dat erg uitzichtloos worden.

 

Droombaan

Ik vroeg haar of ze een idee had van wat ze eigenlijk zou willen. Hoe zou haar droombaan eruit zien?
Ze had er geen idee van. Of toch: “iets met paarden maar dat kan toch niet…..”

We maakten een afspraak om daar eens over door te praten en we zagen elkaar de week daarna.
Ik nodigde haar uit om lekker te gaan zitten en haar ogen te sluiten. In een korte geleide meditatie liet ik haar ervaren hoe haar leven eruit zou zien wanneer ze ‘iets met paarden’ deed.

We sloten de meditatieoefening af en ik vroeg haar hoe dat voelde en ze werd helemaal blij en straalde! Mijn volgende vraag was: “hoe graag wil je dit leven?” “Jaaa! Dit is het, dit wil ik!” Ze zag zichzelf al wonen op een boerderij met stallen waarin ze haar eigen paard had en logiespaarden en waar paardrijlessen werden gegeven.

 

De eerste stap

Vervolgens vroeg ik haar wat ze zou kunnen doen om dit voor elkaar te krijgen. Wat was haar eerste stap?
Die lag letterlijk verrassend dichtbij. Niet ver van haar huis was een manege en ze zou die middag nog bellen om te informeren naar lessen. Uiteindelijk had ze daar best tijd voor, en ze dacht dat ze daar ook als vrijwilliger aan de slag kon om kinderen te begeleiden.

Zij had de eerste stap gezet naar een ander (werk)leven!

Birgitte Woltman werkt met 45+ vrouwen met een veeleisende baan of eigen bedrijf die het gevoel hebben stil te staan of vast te lopen in hun werk of leven. Ze hebben stressklachten en herkennen zichzelf niet meer en hebben het gevoel dat ze er alleen voor staan.

Birgitte helpt ze een keuze te maken die recht doet aan hun talenten, competenties, levenservaring én aan hun verlangens en ambities.

Download hier het gratis e-book “Hoe jouw droomwerk zich in 3 stappen onthult”.

Birgitte Woltman

Birgitte Woltman werkt met 45+ vrouwen met een veeleisende baan of eigen bedrijf die het gevoel hebben stil te staan of vast te lopen in hun werk of leven. Ze hebben stressklachten en herkennen zichzelf niet meer en hebben het gevoel dat ze er alleen voor staan.

Birgitte helpt ze een keuze te maken die recht doet aan hun talenten, competenties, levenservaring én aan hun verlangens en ambities.

Volg je mij al?

werk. droomwerk, loopbaan, carriere

Meld je aan voor de Inspiratiemail en ontvang het gratis e-book: Hoe jouw droomwerk zich in 3 stappen onthult

Ik vind het goed dat je me de link voor het e-book stuurt en me regelmatig mailt met inspiratie en aanbiedingen die me inspireren vérder te gaan met mijn werk en leven. Ik kan mij ieder moment weer afmelden en accepteer de Privacy- en cookieverklaring.

Er is een e-mail onderweg! Houd ook je spambox in de gaten voor het geval dat...