Je hebt leuke collega’s en doet moeiteloos je werk. De werkdagen glijden voorbij, de routine wordt sleur en langzaamaan verdwijnt het gevoel van voldoening. Je salaris staat stil omdat je je maximum hebt bereikt. Of je ziet binnen je onderneming geen mogelijkheden meer om uit te breiden. Je houdt je vast aan je zekerheden, maar zijn dat wel echte zekerheden? Zelfs een vaste baan betekent niet dat jouw functie niet kan komen te vervallen. Je vraagt je steeds vaker af: “Is dit het?” En zonder bewust te kiezen blijf je zitten waar je zit.

Liever was je met nieuwe projecten bezig waarbij jij zelf ook tot bloei komt. Waar je échte betrokkenheid bij voelt, waar je energie uit krijgt en voldoening uit haalt. Maar de stap daarnaartoe is zo groot…

Mijn werk zag er lange tijd ook zo uit. Ik had fijne collega’s, werkte bij een leuk bedrijf, had routine in mijn werkzaamheden en leefde op als ik aan een nieuw project kon werken. Maar de voldoening ontbrak nogal eens.

 

Waar wacht je op?

Het lijkt een grote stap van waar je nu staat naar wat je écht zou willen.

Een te grote stap die je maar uitstelt. Tot je op een gegeven moment ontdekt dat er geen andere keus is. Omdat je functie komt te vervallen of omdat een grote klant afscheid van je wilt nemen. Of misschien begin je op te raken en word je bang in een burn-out of bore-out terech te komen. Je zoveelste verjaardag is een wake-up call; de angst staat je om het hart als je bedenkt dat je zó de rest van je leven nog door moet blijven gaan.

Maar stel je nu eens voor dat je de grote stap in kleine stapjes zou kunnen verdelen en dat je de tijd zou nemen om ze te zetten. Je zult merken dat je leven gaat veranderen en er onverwachte kansen komen.

Bij mij was een verjaardag de trigger. Mijn hart lag bij het begeleiden van mensen in hun ontwikkeling, daar genoot ik van! Dat wist ik diep vanbinnen wel. Maar hoe ik daar mijn werk van kon maken, was nog een grote vraag. Het eerste wat ik deed was mij verder bekwamen in coaching door een opleiding te volgen. Daarna deden zich mogelijkheden voor die ik niet had kunnen voorzien. Ik werd bijvoorbeeld, naast mijn functie, ook aangesteld als interne coach.

 

Wat kun jij doen?

Begin met naar je hart te luisteren. Waar word je blij van? Wat doe je graag? Waar hou je van? Neem iedere dag een paar minuten de tijd om dat op te schrijven. Ga al brainstormend aan het werk en beperk je niet tot werk. Houd dat 3 weken vol.

Wat je ontdekt in die 3 weken?

• Waar je hart ligt. Wat je het liefste doet en wat je wilt behouden.
• Wat in je ideale plaatje niet voor komt en waar je vanaf wilt.
• Wat je te leren of te ontwikkelen hebt.

Na deze oefening wordt het steeds duidelijker wat het is dat jij het liefste doet. Met behulp van mijn e-book: Hoe jouw droomwerk zich in 3 stappen onthult, kun je dit ook visueel maken op een mood- of vision- board.

Dan kun je je eigen stappenplan maken. Als je duidelijk voor ogen hebt wat je wilt, dan vind je ook een oplossing en doen zich mogelijkheden voor die je nu nog niet kunt bedenken.

Birgitte Woltman werkt met 45+ vrouwen met een veeleisende baan of eigen bedrijf die het gevoel hebben stil te staan of vast te lopen in hun werk of leven. Ze hebben stressklachten en herkennen zichzelf niet meer en hebben het gevoel dat ze er alleen voor staan.

Birgitte helpt ze een keuze te maken die recht doet aan hun talenten, competenties, levenservaring én aan hun verlangens en ambities.

Download hier het gratis e-book “Hoe jouw droomwerk zich in 3 stappen onthult”.

Birgitte Woltman

Birgitte Woltman werkt met 45+ vrouwen met een veeleisende baan of eigen bedrijf die het gevoel hebben stil te staan of vast te lopen in hun werk of leven. Ze hebben stressklachten en herkennen zichzelf niet meer en hebben het gevoel dat ze er alleen voor staan.

Birgitte helpt ze een keuze te maken die recht doet aan hun talenten, competenties, levenservaring én aan hun verlangens en ambities.

Volg je mij al?

werk. droomwerk, loopbaan, carriere

Meld je aan voor de Inspiratiemail en ontvang het gratis e-book: Hoe jouw droomwerk zich in 3 stappen onthult

Ik vind het goed dat je me de link voor het e-book stuurt en me regelmatig mailt met inspiratie en aanbiedingen die me inspireren vérder te gaan met mijn werk en leven. Ik kan mij ieder moment weer afmelden en accepteer de Privacy- en cookieverklaring.

Er is een e-mail onderweg! Houd ook je spambox in de gaten voor het geval dat...