Ik ben er zo klaar mee! Ik voel me zo alleen, ik moet alles zelf en alleen beslissen. Niemand helpt me en zegt wat ik moet doen. Hoe weet ik nu of ik de juiste beslissing neem? Ik denk erover om ermee te stoppen en om een baan te zoeken.
En weet je, het ging heel goed, alles liep zoals gepland en leverde ook de resultaten op waar ik het voor doe. En nu? Het zakt in, het lijkt wel of alles mislukt en ik kan de energie niet meer vinden om het te keren. Ik wil niet mislukken maar nu lijk ik daar op af te stevenen. Het wordt een self fulfilling prophecy: doordat ik bang ben te mislukken, klap ik dicht en krijg ik niks meer uit mijn handen”.

Alles blokkeert

Zo voelde ik me een paar weken geleden. Daarvoor ging het allemaal prima, ik werkte met leuke mensen, was met mooie opdrachten bezig maar ineens leek ik in een situatie te komen waarin niets meer lukte.
Ik kreeg de neiging om onzichtbaar te worden en om me klein te maken en terug te trekken. Het leek wel of er vanbinnen een knop was omgegaan en alles wat naar succes zou kunnen leiden werd geblokkeerd.
Wat was er toch gebeurd? Waarom had deze omkering plaatsgevonden en wat kon ik eraan doen om het weer te keren en weer in de goede energie te komen?

Wat ligt er tussen jou en je succes?

Ik kwam er alleen niet uit, dus ging ik te rade bij een coach. We deden een oefening, die erg lijkt op een opstelling.
Ik leefde me eerst in, in de succesvolle situatie, beschreef hoe ik me voelde, wat er gebeurde, wat ik deed, welke mensen ik om me heen had etc. Ik schreef alles op, op een groot stuk papier.
Daarna leefde ik me in, in de huidige en zoals ik vertelde, vervelende situatie. Ik werd ter plekke misselijk en schreef alles op, op een groot stuk papier.

Vervolgens vroeg ze mij om het stuk papier waarop de gewenste situatie beschreven was, op de grond te leggen, op een plek die voor mij de afstand symboliseerde die ik af te leggen had. Ook mijn huidige situatie legde ik op de grond en ik ging erop staan om helemaal te doorvoelen hoe het nu is.
Ze nodigde mij uit om stappen te zetten naar mijn gewenste situatie. En na 1 stap kon ik al niet meer verder.
Wat was er aan de hand? Waardoor kwam dat? Welke belemmeringen waren er? Ik kreeg een aantal verdiepende vragen, vragen die mij bij mijn kern brachten.

Geschrokken van mijn succes

Ik deed een wezenlijke ontdekking, namelijk dat ik was geschrokken van mijn eigen succes en van het gemak waarmee het mij was afgegaan. Ergens in mijn leven was bij mij de beperkende overtuiging ontstaan dat iedereen succesvol mocht zijn maar dat dat voor mij niet echt weggelegd was. Mijn ervaringen en mijn overtuiging botsten zo, dat ik me naar mijn overtuiging ging gedragen. Dat deed ik door mensen van me af te houden, door te stoppen met de activiteiten die mij makkelijk afgingen en die mij succes brachten.

Door dit te doorvoelen en te ontdekken wat ik moest doen om deze overtuiging los te laten, en te oefenen met de overtuiging: Ik mag succesvol zijn, kon ik weer verder.

Birgitte Woltman werkt met 45+ vrouwen met een veeleisende baan of eigen bedrijf die het gevoel hebben stil te staan of vast te lopen in hun werk of leven. Ze hebben stressklachten en herkennen zichzelf niet meer en hebben het gevoel dat ze er alleen voor staan.

Birgitte helpt ze een keuze te maken die recht doet aan hun talenten, competenties, levenservaring én aan hun verlangens en ambities.

Download hier het gratis e-book “Hoe jouw droomwerk zich in 3 stappen onthult”.

Birgitte Woltman

Birgitte Woltman werkt met 45+ vrouwen met een veeleisende baan of eigen bedrijf die het gevoel hebben stil te staan of vast te lopen in hun werk of leven. Ze hebben stressklachten en herkennen zichzelf niet meer en hebben het gevoel dat ze er alleen voor staan.

Birgitte helpt ze een keuze te maken die recht doet aan hun talenten, competenties, levenservaring én aan hun verlangens en ambities.

Volg je mij al?

werk. droomwerk, loopbaan, carriere

Meld je aan voor de Inspiratiemail en ontvang het gratis e-book: Hoe jouw droomwerk zich in 3 stappen onthult

Ik vind het goed dat je me de link voor het e-book stuurt en me regelmatig mailt met inspiratie en aanbiedingen die me inspireren vérder te gaan met mijn werk en leven. Ik kan mij ieder moment weer afmelden en accepteer de Privacy- en cookieverklaring.

Er is een e-mail onderweg! Houd ook je spambox in de gaten voor het geval dat...